Catalunya Diari

Trenquen vidres i fan pintades de 'manipuladors' a la façana de la delegació de TV3 a Lleida

Demanen 'l'absolució dels encausats' i la 'llibertat de Hasél' per la condemna per agredir i insultar un periodista

Pintades a la seu de TV3 a Lleida. Imatge del 8 de juny de 2020
Trenquen vidres i fan pintades de 'manipuladors' a la façana de la delegació de TV3 a Lleida | LleidaDiari.cat

La delegació de TV3 a Lleida ha patit un atac entre aquesta nit de diumenge i matí de dilluns com a resposta a la sentència que condemna a presó Pablo Hasél i a una multa, tant a ell com als altres tres encausats, per haver agredit un periodista de TV3 durant una tancada a la UdL, el 2 de juny de 2016.

Els treballadors s'han trobat els vidres trencats i pintades a la façana amb els escrits 'Manipuladors', 'Absolució encausats' i 'Llibertat Pablo Hasél'. TV3 ha denunciat els fets i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per identificar-ne els responsables. És el tercer atac que rep aquesta seu, ja que en va patir un primer el 3 de juny de 2016 i un altre el 14 de juny d'aquell mateix any, després de denunciar l'agressió a la UdL.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Altres atacs contra la seu de la televisió catalana a Lleida

El primer atac va ser el 3 de juny, l'endemà de les agressions que van patir tres periodistes (2 de TV3 i 1 de Segre) per part d'alguns joves que ocupaven el despatx del rector de la Universitat de Lleida (UdL). En aquella ocasió van llençar contra la façana de TV3 ous plens de pintura blanca i guix; un atac que aquell dia també es va repetir a la façana del diari Segre, a la mateixa capital del Segrià.

El 14 de juny de 2016, l'atac es va repetir i es van llençar tres rocs contra les vidrieres de la façana, que van quedar esquerdades pels impactes. També van aparèixer pintades amb les paraules «manipuladors» i «no sou periodistes». TV3 va denunciar els dos atacs i també les agressions que van patir els seus dos periodistes quan cobrien l'ocupació de la UdL. La tercera agressió ha tingut lloc aquesta nit. Aquest cop, les pintades fan referència a la sentència pels fets denunciats durant la tancada a la UdL i els vidres han rebut cinc impactes amb un objecte desconegut. Aquest cop no s'han trobat pedres a la vorera.


Comentaris

envia el comentari