Catalunya Diari

Tres anys de presó per matar accidentalment un temporer en una baralla a Albatàrrec

Segons la jutgessa, les declaracions de l'acusat van ser contradictòries, no va donar explicacions «coherents» i es va limitar a dir que «no sabia si ho havia fet»

El jutjat penal 3 de Lleida ha condemnat a tres anys de presó per un delicte d'homicidi per imprudència greu un home de 52 anys acusat d'haver matat «sense voler» amb arma blanca un jove de 20 anys, tots dos romanesos, durant una baralla al camp de futbol d'Albatàrrec (Segrià), el 29 de maig de 2016. A més, haurà d'indemnitzar la família del jove amb 205.000 euros. Concretament, al pare i la mare de la víctima amb 70.000 euros a cadascú, 5.000 euros en despeses per la mort del jove, ja que es va repatriar el cos, i 20.000 euros per a cadascú dels tres germans de la víctima mortal.

Imatge de l'acusat d'apunyalar mortalment a un home en una baralla a Albatàrrec, al judici a penal 3 de Lleida
Imatge de l'acusat d'apunyalar mortalment a un home en una baralla a Albatàrrec, al judici a penal 3 de Lleida | LleidaDiari.cat

Tot i que la defensa de l'acusat assegurava que l'autor de la mort del jove va ser una altra persona, a qui no es va investigar, la jutgessa considera que «no hi ha cap indici que sostingui aquesta tesi». A més, a la sentència recull que en la declaració policial i la primera als jutjats, l'acusat no va negar la seva autoria. «Es va limitar a dir que no sabia si ho havia fet». A més, les seves declaracions, segons la jutgessa, compten amb múltiples contradiccions i al judici no va donar cap explicació «coherent» sobre què va passar al camp de futbol o d'on va treure el ganivet amb qui reconeix haver ferit un altre home, de l'altre grup.

  

La jutgessa considera que hi ha prou indicis per concloure que l'acusat va ser l'autor de la ganivetada mortal al jove de 20 anys i que aquest no ho va fer de manera intencionada. D'entre els indicis, per exemple, destaquen fins a set converses telefòniques (sis en romanès i una en castellà) que es van escoltar durant la segona i última jornada del judici. En una d'elles, la noia li diu al seu xicot «no t'oblidis què ha fet ton pare» i l'acusat, parlant amb un familiar a Romania, li diu «quina culpa tinc jo, si es va ficar al mig». En una altra conversa, entre la persona que els contractava com a temporers i la noia acusada, ell li pregunta què ha passat amb el seu sogre i després l'home li diu que no ho entenia. «Vaig pensar que potser, no sé, sense voler, volia punxar a un altre i el va punxar a ell».

Per l'agressió a l'altre jove, que va resultar ferit, la jutgessa ha confirmat l'acord arribat per les parts el primer dia de judici, després que l'acusat reconegués haver-li clavat una ganivetada i la seva jove, també acusada, reconegués haver-li trencat una ampolla de vidre al cap. Per aquests fets, la jutgessa ha condemnat tant a l'acusat com a la seva jove a dos anys de presó per a cadascú per un delicte de lesions i a indemnitzar conjuntament amb 25.000 euros la víctima.


Comentaris

envia el comentari