Catalunya Diari

Els Mossos troben un bebè mort en un edifici del districte de Gràcia

Una veïna va donar l'avís a la policia, que ja ha obert una investigació per esbrinar què ha passat
Els Mossos, en una imatge d'arxiu
Els Mossos, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra està investigant les circumstàncies de la mort d'un nadó, que ha estat trobat aquest dimarts al cel obert d'un bloc del districte de Gràcia de Barcelona. Segons ha explicat la policia, al voltant de les 10.00 hores del matí es va rebre l'avís d'una veïna, i en arribar al lloc diversos agents van comprovar que efectivament hi havia un cadàver. 

Troben un nadó en una planta d'escombraries de Montcada i Reixac

Recordem que el passat 22 de maig uns operaris també van localitzar el cadàver d'un nadó de menys d'un any en una planta de tractament de residus de Montcada i Reixac.Els treballadors van avisar immediatament els Mossos d'Esquadra, que van obrir llavors una investigació per esbrinar què havia passat amb el petit. Segons es va poder saber, el cos presentava alguns talls, i es trobava a l'interior d'una màquina que classifica les escombraries. 

 

Dies després,la policia va sol·licitar la col·laboració ciutadana per trobar els pares del nen, a través d'una nota informativa. En aquesta, s'informava que el nadó havia estat llançat en un contenidor de l'Àrea Metropolitana de Barcelona cap al 20 de maig, que era de sexe masculí i que encara conservava el cordó umbilical el dia que va ser localitzat. 

Unes troballes més habituals del que sembla

Aquests, si bé són els casos més recents, no són els únics casos de nadons trobats sense vida. En els darrers anys, els treballadors de les plantes de residus han anat trobant de forma periòdica cadàvers de menors entre les escombraries. L'any 2013, per exemple, es va localitzar un nadó amb un cordó umbilical en una planta de Sant Adrià de Besòs, i el 2015 va aparèixer a Santa Coloma de Gramenet un altre, en un dels abocadors de la ciutat. 

 

La resolució dels casos acostuma a ser complicada, ja que si bé es pot extreure l'ADN del menor durant l'autòpsia, si els perfils genètics dels pares no estan a la base de dades de la policia, és gairebé impossible localitzar-los. L'origen també és difícil de determinar, ja que en un mateix abocador generalment se centren els residus de diversos municipis del seu voltant. Comentaris

envia el comentari