Catalunya Diari

El TSJC fa repetir el judici contra l’acusat de matar una lleidatana en un pis de Salou

El tribunal estima parcialment el recurs del fiscal i anul·la la sentència de l'Audiència de Tarragona

Captura de pantalla de la declaració de l'home acusat de matar una noia a Salou
Captura de pantalla de la declaració de l'home acusat de matar una noia a Salou | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Tarragona haurà de repetir el judici contra Claudio Augusto Santana, l'home que al gener va ser condemnat a 3,5 anys de presó per haver ocasionat la mort a una noia lleidatana de 28 anys que exercia la prostitució en un pis de Salou, l'agost del 2016. La fiscalia i la defensa van presentar sengles recursos d'apel·lació davant el TSJC. D'una banda, el ministeri públic apreciava diverses contradiccions i defectes en la redacció de les preguntes que va haver de respondre el jurat popular, mentre que la representació de l'acusat reclamava l'aplicació d'una pena inferior als dos anys de presó. El passat 26 de juliol, el TSJC va estimar parcialment el recurs del ministeri públic, amb la qual cosa la sentència de l'Audiència de Tarragona queda anul·lada i les actuacions retornen a l'òrgan provincial perquè repeteixi la vista amb un nou jurat i amb un altre magistrat-president.

El judici es va celebrar entre els mesos de novembre i desembre de l'any passat. Tot i això, la resolució no és ferma i encara es pot recórrer en cassació davant el Tribunal Suprem. Els fets van tenir lloc la matinada del 23 d'agost del 2016. L'home va asfixiar la víctima, una noia de Lleida que exercia la prostitució, mentre aquesta es trobava d'esquenes i amb les mans lligades en el marc d'un joc sexual. El jurat va considerar provat que, tot i que l'acusat en coneixia els riscos, no pretenia ocasionar-li la mort.

Ell mateix es va presentar a comissaria dels Mossos

Segons van precisar, però, no va quedar provat durant el judici oral que la víctima acceptés la pràctica de la hipoxifília, que es porta a terme per obtenir plaer sexual mitjançant l'ofegament. El veredicte assumia que, com a conseqüència del consum d'alcohol i cocaïna, el condemnat presentava efectes euforitzants que van alterar parcialment la seva percepció de situacions de risc. El mateix dia a la tarda, Santana es va presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Salou on va reconèixer haver mantingut les relacions sexuals i va explicar que va trobar morta la noia al llevar-se al matí. Al mateix lloc dels fets va reconèixer voluntàriament davant dels agents haver estat el causant de la mort.

Pla general del balcó del pis on han trobat una dona morta a Salou
Pla general del balcó del pis on han trobat una dona morta a Salou | LleidaDiari.cat

 

L'home va ser condemnat a 3,5 anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent amb els atenuants d'afectació tòxica i alcohòlica, i el de confessió. A banda de la privació de llibertat, es va imposar al condemnat una ordre d'allunyament respecte a la mare de la víctima -a la qual no podrà acostar-se a menys de 200 metres-, la prohibició de residir al seu poble -Bellpuig- durant vuit anys, així com indemnitzacions de 50.000 euros per a la progenitora i de 15.000 per a la germana de la víctima.


Comentaris

envia el comentari