Catalunya Diari

UGT denuncia una agressió a un treballador a la presó de Ponent

Un intern procedent de l'Est amb problemes psiquiàtrics va donar tres cops de puny a un funcionari

Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari de Ponent | LleidaDiari.cat

UGT-Presons ha denunciat una agressió a un treballador al Centre Penitenciari de Ponent, a Lleida. Segons el sindicat, els fets van tenir lloc aquest dimarts al matí, quan dos funcionaris es disposaven a obrir la cel·la d'un intern per sortir al pati. En aquell moment, expliquen, el pres en qüestió, procedent de l'est i amb problemes psiquiàtrics, va donar tres cops de puny a un dels treballadors, que va haver de rebre atenció mèdica i tres punts de sutura a la cara. 

Des de la UGT-Presons de les Terres de Lleida alerten que el Centre Penitenciari de Ponent «té molts interns de l'est amb greus problemes psiquiàtrics i nosaltres no estem preparats per acollir aquest tipus de persones». És per això que demanen que es desplacin a un altre espai.

Altres incidents recents a la presó

UGT ja va denunciar fa dos mesos que el 8 d'abril a la tarda es va produir una «baralla multitudinària» al mòdul 6 del centre penitenciari de Ponent entre dos grups d'interns; per un assumpte de control territorial i drogues. L'incident, que va passar a les 17.50 h, va acabar amb nou presos aïllats provisionalment, tres d'ètnia gitana i sis de l'Europa de l'Est.

El sindicat ja lamentava llavors que no es tractava d'un fet aïllat i culpava l'administració de «menystenir» els funcionaris amb unes polítiques de personal «nefastes». Precisament des d'UGT insisteixen a reclamar que es cobreixin les vacants que existeixen actualment a la presó de Lleida, ja siguin de gent que s'ha jubilat recentment o bé que estan de baixa laboral.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari