Catalunya Diari

Denuncien que el Grupo Jorge acomiada treballadors abans d'eleccions sindicals

El sindicat exigeix la readmissió immediata dels acomiadats i diu que dimecres ho denunciaran a la Inspecció de Treball de Lleida

Imatge d'arxiu d'una protesta | LleidaDiari.cat

UGT FICA de Catalunya ha denunciat que Axparia, societat mercantil creada pel Grupo Jorge a Mollerussa i Santa Eugènia de Berga, ha acomiadat més de vint treballadors, dos dies abans de les eleccions sindicals, convocades per a aquest dijous 21 de març. UGT ha explicat que l'empresa ha presentat acomiadaments procedents sense indemnització al·legant el baix rendiment d'aquests treballadors. Alguns dels acomiadats formaven part de la llista del sindicat.

UGT FICA exigeix la «immediata» dels treballadors acomiadats i ha anunciat que demà dimecres denunciaran aquests acomiadaments a la Inspecció de Treball de Lleida. Qualifiquen aquests acomiadaments d'«antisindicals» i diuen que aquesta no és la primera vegada que Axparia decideix fer-los. Recorden que ja a començaments d'any el Grupo Jorge va acomiadar el secretari general i la secretària d'organització de la secció sindical i després els va haver de readmetre.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

UGT ja va denunciar les males condicions de treball

La UGT de les Terres de Lleida va interposar el passat mes de desembre una desena de denúncies contra el Grupo Jorge per «no complir el conveni i no garantir als treballadors unes condicions laborals dignes», des que la firma va començar al setembre a traspassar els treballadors autònoms al règim general de la Seguretat Social a través d'una empresa mercantil -Axparia Trade- que hauria estat creada amb aquesta finalitat, segons el sindicat. «Els treballadors han deixat de ser autònoms, però se'ls segueixen exigint les mateixes condicions que abans i això no és el que s'havia pactat», segons va dir en el seu moment el secretari general de la FICA-UGT de les Terres de Lleida, Antonio Rodríguez. A la demarcació de Lleida, hi hauria unes 250 persones que es troben en aquesta situació, segons la UGT.

Rodríguez va assegurar que des del sindicat segueixen treballant per aconseguir que tots els treballadors del sector tinguin unes bones condicions laborals i rebin les retribucions que marca el conveni. Així mateix, va posar en relleu que, fruit de les denúncies interposades, la Inspecció de Treball ha reclamat al Grupo Jorge el retorn de les quotes d'autònoms a tots els treballadors des del mes d'abril, cosa que «suposa una sanció de 600.000 euros». 

Les denúncies de la UGT de les Terres de Lleida contra el Grupo Jorge se centren sobretot en el fet que «l'empresa obliga als treballadors a treballar els dies festius, no se'ls paguen les hores extra, no se'ls auxilia degudament quan pateixen un accident laboral, no se'ls permet fer vacances quan els pertoquen, i també perquè no se'ls paga pels dies treballats», entre altres qüestions.


Comentaris

envia el comentari