Catalunya Diari

La UGT-Terres de Lleida denuncia inseguretat a la presó de Lleida per l'agressivitat d'un pres

El reclús que ha destrossat quatre cel·les i els danys han provocat problemes de llum i aigua

El sindicat UGT- Terres de Lleida denuncia la situació «d'inseguretat» que es viu al Centre Penitenciari de Ponent després que un pres hagi trencat quatre cel·les en només quatre dies.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El pres es troba al Departament de Règim Tancat (DERT) pel protocol de seguretat per risc de fuga. Les destrosses han provocat que el departament i la resta de presos que hi viuen allí es quedin sense aigua i tinguin problemes intermitents de llum.

Pla general de l'entrada al Centre Penitenciari de Ponent
La UGT Presons vol denunciar la Direcció del Centre per no donar solucions.  | LleidaDiari.cat

Violència intrainstitucional

Aquest intern «ha mostrat una violència intrainstitucional, amb alteracions molt greus de conducta que han comportat amenaces i agressions amb vidres i ferros als funcionaris de la presó», segons han explicat aquest divendres des de la UGT Presons a través d'un comunicat.

És per això que la UGT Presons vol denunciar a la Direcció del Centre pel fet de no donar solucions a la greu situació que es viu en aquest departament per culpa de l'altra agressivitat d'un pres. D'altra banda també exigeixen que s'apliqui de forma immediata l'article 95.3 del Reglament penitenciari i la circular 5/2004 de serveis penitenciaris, que regulen el trasllat d'interns en situació d'urgència. Els treballadors i treballadores de la presó de Ponent se senten desprotegits i reclamen responsabilitats.

El sindicat també vol posar en manifest que l'entrada en vigor de la nova circular 2/2021 de contenció, que en aquest cas, «no ha funcionat amb aquest pres», ja que «la nova modalitat de subjecció que se li ha aplicat per controlar la conducta agressiva que manifestava ha originat que pogués trencar les corretges».

Més agressions a la presó

Fa una setmana, el passat 18 de juny, també hi va haver una agressió en aquest mateix centre. L'agressor, de cop i volta, sense motiu aparent, va colpejar la víctima al cap, amb una pedra que portava amagada.

La víctima va haver de ser ingressada a l'Hospital Arnau de Vilanova en estat crític, després de ser evacuat d'urgència a conseqüència de l'agressió. Els professionals de vigilància van intervenir de manera immediata per aturar l'atac i desarmar l'agressor, que també portava un objecte punxant de fabricació casolana.


Comentaris

envia el comentari