Catalunya Diari

Denuncien una nova baralla de «màxima tensió» a la presó de Ponent

Es va desencadenar una greu alteració de l'ordre regimental quan dos grups organitzats i molt nombrosos d'interns van començar una baralla multitudinària

Una vegada més la Presó de Ponent ha viscut una situació d'«extrema gravetat», en aquest cas al MR3. Segons han explicat a través d'un comunicat des d'UGT Terres de Lleida, aquest dimecres a la tarda durant la baixada dels interns de les cel·les, i al hall del departament, es va desencadenar una greu alteració de l'ordre regimental quan dos grups organitzats i molt nombrosos d'interns, uns d'origen àrab i d'altres d'origen de l'Europa de l'est, van començar una baralla multitudinària.

Aquesta es va escampar també al pati amb dos focus diferents. Donat el gran volum d'interns participants, uns més activament i d'altres fent pantalla per impedir l'actuació dels funcionaris, es van viure moments de «màxima tensió» al departament.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Però gràcies, una vegada més, a la «ràpida i professional actuació dels funcionaris del M3» i del grup de suport, posant tots ells en risc la seva integritat física, i tot i la dificultat de la situació, finalment van poder retornar l'ordre al departament, separant els interns d'ambdós grups.

Pla general de l'entrada al Centre Penitenciari de Ponent
Denuncien una nova baralla a la presó de Ponent | LleidaDiari.cat

 

La professionalitat dels treballadors

Des d'Ugt Presons volen felicitar a tots els companys que van intervenir per la seva professionalitat i per evitar un cop més, que s'originés un codi 4. I també desitjar una ràpida recuperació al Cap d'unitat, el qual va rebre una forta contusió a l'espatlla. 

Des del sindicat demanem a la direcció que apliqui als interns causants de l'alteració totes les mesures necessàries perquè no es repeteixin fets tan greus. Tanmateix, denuncien per enèsima vegada la greu falta de personal que pateixen al centre lleidatà.

«No es pot treballar sota mínims dia rere dia i menys amb situacions com la viscuda ahir. Ugt Presons reiterem la nostra demanda de ser reconeguts com a agents de l'autoritat i d'incorporació immediata de més personal a la Nova Direcció General d'Afers Penitenciaris. No podem esperar més!!», sentencien.


Comentaris

envia el comentari