Catalunya Diari

La UGT de Lleida denúncia al Grupo Jorge per les males condicions dels treballadors

El sindicat no veu millora, malgrat que l'empresa hagi traspassat els autònoms al règim general
Els responsables de la UGT, José Luís Aguilà, Antonio Rodríguez i Alicia Buil
Els responsables de la UGT, José Luís Aguilà, Antonio Rodríguez i Alicia Buil | LleidaDiari.cat

La UGT de les Terres de Lleida ha interposat una desena de denúncies contra el Grupo Jorge per «no complir el conveni i no garantir als treballadors unes condicions laborals dignes», des que la firma va començar al setembre a traspassar els treballadors autònoms al règim general de la Seguretat Social a través d'una empresa mercantil -Axparia Trade- que hauria estat creada amb aquesta finalitat, segons el sindicat. «Els treballadors han deixat de ser autònoms, però se'ls segueixen exigint les mateixes condicions que abans i això no és el que s'havia pactat», segons ha dit el secretari general de la FICA-UGT de les Terres de Lleida, Antonio Rodríguez. A la demarcació de Lleida, hi hauria unes 250 persones que es troben en aquesta situació, segons la UGT.

 

Rodríguez ha assegurat que des del sindicat segueixen treballant per aconseguir que tots els treballadors del sector tinguin unes bones condicions laborals i rebin les retribucions que marca el conveni. Així mateix, ha posat en relleu que, fruit de les denúncies interposades, la Inspecció de Treball ha reclamat al Grupo Jorge el retorn de les quotes d'autònoms a tots els treballadors des del mes d'abril, cosa que «suposa una sanció de 600.000 euros». Les denúncies de la UGT de les Terres de Lleida contra el Grupo Jorge se centren sobretot en el fet que «l'empresa obliga als treballadors a treballar els dies festius, no se'ls paguen les hores extra, no se'ls auxilia degudament quan pateixen un accident laboral, no se'ls permet fer vacances quan els pertoquen, i també perquè no se'ls paga pels dies treballats», entre altres qüestions.

 

«Amb aquestes accions volem dignificar la feina d'aquests treballadors del sector i que se'ls escolti quan tenen alguna necessitat», ha apuntat Rodríguez. En aquest sentit, José Luis Aguilà, secretari general de la UGT de les Terres de Lleida, ha explicat que aquestes situacions li recorden que ha tornat «el feudalisme laboral» i que «el senyor és qui mana i qui determina com i quines condicions de treball s'apliquen». En aquest sentit, ha defensat la necessitat de recórrer a la justícia per denunciar situacions com aquestes. Cal recordar que el Grupo Jorge compta amb el celtre de treball The Fortune Pig, situat a Mollerussa, a banda de les instal·lacions de Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga (Osona).Comentaris

envia el comentari