Catalunya Diari

Un veí d'Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat, a judici per un tuit contra la Guàrdia Civil

L'acusat assegura que volia posar de manifest que els agents «van morir en un acte de servei»

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil | Cedida

Un veí d'Olesa de Montserrat, Felip Segura, està sent investigat per uns tuits que va fer el passat 14 de desembre referint-se a la mort de dos guàrdies civils a Terol, després d'un tiroteig amb un fugitiu italià.

«Doncs que haguessin estudiat, en comptes d'allistar-se a un cos militar de perdonavides i estova-àvies. Em sap greu el tràngol de la família, però és el mateix tràngol de la família de qualsevol heroïnòman dels 80. Ells han triat el camí que volien», va escriure a les xarxes socials.

El tuit va ser vist per la Guàrdia Civil, que el va denunciar al jutjat d'Instrucció número 3 de Terol. Ara, el jutje ha acceptat la denúncia i ha notificat al veí olesà el seu processament per delictes d'odi i d'injúries.

  

Delicte d'odi contra la Guàrdia Civil

Tant el cos policial com el jutje han considerat que Felip Segura es va alegrar de la mort dels dos agents pel tiroteig, tal com senyala la resolució. L'escrit afegeix que l'objectiu del veí d'Olesa de Montserrat era generar violència cap a la Guàrdia Civil i, per tant, l'acusa d'un delicte d'odi.

L'investigat ha negat aquestes acusacions rotundament, i assegura a un mitjà local que en cap moment es va alegrar de les morts, sinó que volia posar de manifest que els agents «van morir en un acte de servei». D'altra banda, confessa que termes com «estova-àvies» es refereixen a les càrregues policials de l'1 d'octubre.

Segura va acudir al jutge el passat gener, tot i que es va acollir al seu dret de no declarar. Assegura que és víctima d'una persecució ideològica «per ser independentista». Finalment, diversos veïns de la localitat del Baix Llobregat han iniciat una campanya a les xarxes socials per fer front als costos judicials de l'acusat.


Comentaris

envia el comentari