Catalunya Diari

Un veí de Solsona agredeix brutalment un policia local

Els fets van tenir lloc aquest dilluns a la nit

Un agent de la Policia local de Solsona va ser agredit aquest dilluns a la via pública per un ciutadà que li va prendre la defensa. Segons informa el Consistori aquest dimecres, l'home es troba en estat estable i recuperant-se a casa de les ferides i contusions a tot el cos, una costella fissurada i ferides al cap i en una parpella. L’agressor, L. N., veí de Solsona de 24 anys, va ser detingut poc després dels fets, pels volts de dos quarts de dotze de la nit, i es troba ingressat a la unitat de psiquiatria de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, a l’espera de passar a disposició judicial.

L’agressió es va produir poc després d’un quart d’onze de la nit, quan l’agent tornava al cotxe de la Policia Local estacionat al carrer de la Pujada del Castellvell després de tancar les dependències del Casal de Cultura i Joventut. Un individu que conduïa acompanyat d’una segona persona en direcció al carrer d’Antoni Gaudí va intentar atropellar-lo premeditadament. L’agent va poder esquivar-lo, però el vehicle va impactar darrere del cotxe patrulla. El conductor va sortir per la porta de l’acompanyant, va començar a agredir l’agent a cops de puny i puntades de peu i va aconseguir extreure-li la defensa, arma amb la qual va continuar colpejant-lo per tot el cos i el cap. Segons les diligències policials, l’acompanyant del vehicle de l’agressor, una vegada es va adonar de la violència infringida contra l’agent, va intentar socórrer-lo. L’autor dels fets va fugir amb el cotxe, va tornar a intentar envestir el policia sense aconseguir-ho, i va encastar el vehicle contra la porta d’un garatge proper. 

 

L’alcalde de la població, David Rodríguez, ha explicat, l'Ajuntament solsoní ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra i «emprendrà totes les accions que facin falta per defensar la víctima i el cos de la Policia Local». Així mateix, Rodríguez lamenta la «profunda gravetat dels fets, en què no s’havia trobat mai la ciutat de Solsona». Tal com va expressar el batlle en una reunió amb el cap de la Policia Local aquest dimarts al matí, «es posaran tots els mitjans necessaris per evitar que torni a perillar la integritat física d’un agent». «El més important ara és la recuperació física i psicològica del policia agredit», ha expressat l'alcalde. «I amb ell i el cos valorarem conjuntament les accions que hem d’emprendre i el replantejament necessari que cal fer per adoptar les màximes mesures de seguretat». L’alcalde recorda que els darrers anys s’han desplegat «moltes mesures en aquest sentit» amb l’ampliació de la plantilla, l’adquisició de material i l’adhesió a la xarxa Rescat i Sipcat. Amb tot, admet que «aquest fet ens obliga a fer replantejaments».Comentaris

envia el comentari