Catalunya Diari

La Urbana de Lleida aixeca 89 actes per no respectar la normativa Covid durant el cap de setmana

La policia ha fet un total de 571 controls a vehicles arran del confinament perimetral municipal

Pla mitjà d'un agent de la Guàrdia Urbana mirant el paper justificant de mobilitat d'un conductor a un control a la N-230 direcció Lleida
La Guàrdia Urbana de Lleida aixeca 89 actes per no respectar la normativa covid-19 durant el cap de setmana | LleidaDiari.cat

La Guàrdia Urbana de Lleida ha aixecat 89 actes per no respectar les restriccions per frenar la covid-19 durant el cap de setmana. Després de l'entrada en vigor del confinament perimetral per municipis, la policia local ha fet diversos controls preventius a diferents carrers de la ciutat amb un total de 571 vehicles controlats.

Les actes aixecades per incompliment de la normativa covid han estat per no portar la mascareta, fer reunions de més de 6 persones, o no respectar el confinament nocturn. Destaquen 10 actes a la partida de Rufea per un grup de joves que estaven reunits més de 6 persones i 7 actes pel mateix motiu al Pla de la Cerdera. També es van fer 7 actes a les persones que es trobaven a dins d'un bar al carrer Corregidor Escofet.

Els experts avisen: adeu als sopars i les cavalcades de Nadal

Les mesures imposades pel govern de Sánchez per frenar la segona onada de coronavirus estan generant divisió d'opinions entre els experts i els epidemiòlegs. No obstant això, la majoria coincideix que no seran suficients per generar una situació de normalitat durant la campanya de Nadal. Fernando Rodríguez Artalejo, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública, explica en declaracions que recull '20 Minutos' que la duració de l'estat d'alarma (uns 15 dies prorrogables) respon més «a raons polítiques que científiques». Rodríguez Artalejo creu que la situació continuarà fins a l'estiu del pròxim any. «Encara que tinguem la vacuna al desembre o gener, s'haurà de veure si és eficaç, com administrar-la...», adverteix.

En aquest sentit, els experts en salut asseguren que situar l'horitzó de l'estat d'alarma a Nadal (alguns ja s'han manifestat en contra de les mesures de prevenció del govern) suposa un error. «Pensar que això estarà controlat per Nadal és un somni: no acompanya la climatologia ni la incertesa sobre com es traduiran les mesures del consell interterritorial», afirma l'epidemiòloga Pilar Serrano Gallardo. Serrano assegura que la població ja va cometre el mateix error després de l'estiu, quan la situació es va normalitzar «com si el virus no estigués circulant». La desescalada després de l'estiu va venir acompanyada d'un descens del nombre de contagis i morts, encara que en aquella ocasió els experts ja van advertir que les circumstàncies de la tardor i l'hivern serien molt diferents.


Comentaris

envia el comentari