Catalunya Diari

La Urbana de Lleida imposa més de 370 denúncies a conductors de patinets

La policia local reclama una major regulació estatal sobre l’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal

La Guàrdia Urbana de Lleida ha imposat 370 denúncies des de començament d'any a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com els patinets elèctrics.

La majoria de denúncies, 200, van ser per anar sense el casc obligatori i 86 van ser per circular en llocs prohibits com ara voreres, zones prohibides o zones per als vianants. Nou denúncies es van posar per circular menors de 16 anys sense supervisió d'un adult. En aquests primers mesos de l'any també s'han detectat 3 alcoholèmies administratives i una alcoholèmia penal a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per la seva banda, el Sotscap de la Guàrdia Urbana, Josep Mallada, ha ressaltat que «la Guàrdia Urbana vetlla dia rere dia pel compliment de la normativa i les ordenances municipals, sent conscients que és necessària una major regulació en l'àmbit estatal per solucionar aspectes importants, com l'obligatorietat d'una assegurança obligatòria o la matriculació d'aquest tipus de vehicles».

Imatge de la Urbana de Lleida
La Guàrdia Urbana de Lleida imposa més de 370 denúncies des de començament d'any a conductors de patinets | LleidaDiari.cat

És necessària una major conscienciació per part dels usuaris, i pares i mares dels usuaris

Mallada també ha destacat que «és necessària una major conscienciació per part dels usuaris, i pares i mares dels usuaris, en el sentit que els Vehicles de Mobilitat Personal són «vehicles» que han de conviure amb els altres interlocutors de la via pública, és a dir, amb els cotxes i també amb els vianants que van a peu».

«Els conductors de VMP han de ser responsables de per on passen i de quina forma ho fan i això és una tasca educativa i de conscienciació important». Cal remarcar que la Guàrdia Urbana disposa d'una unitat dedicada exclusivament a l'educació viària dels nens i nenes de Lleida, on durant tot l'any es posa èmfasi en les normes i precaucions que cal tenir amb l'ús de qualsevol classe de vehicles, inclosos els vehicles de mobilitat personal.


Comentaris

envia el comentari