Catalunya Diari

Un vehicle sospitós enxampat a França fent fotos a una comissaria, detectat pels Mossos a l'exterior de Port Aventura

El gener la Gendarmeria francesa va alertar a la policia catalana que el cotxe, un Seat Toledo blanc, estava fent fotos a Oceja, al costat de la frontera amb Puigcerdà
Imatge d'arxiu del model de cotxe detectat pels Mossos d'Esquadra a Port Aventura.
Imatge d'arxiu del model de cotxe detectat pels Mossos d'Esquadra a Port Aventura. | delCamp.cat

Els Mossos d'Esquadra van detectar aquest dimarts, 15 de maig, un vehicle sospitós a marxa lenta per l'avinguda de Pere Molas, a Salou, un carrer molt proper a Port Aventura. Agents de paisà que estaven fent vigilància rutinària van veure el cotxe que circulava molt lentament i van poder observar que els dos ocupants del vehicle, de nacionalitat marroquina, tenien una actitud sospitosa. En un primer moment el van seguir, el cotxe va reduir la marxa i els agents, que anaven en un cotxe no logotipat, per no cremar-se —que sabessin que eren policies— van seguir la marxa, i quan van intentar parar el cotxe més endavant ja el van perdre de vista.

 

En introduir la matrícula del cotxe —un Seat Toledo de l'any 2003 de color blanc— a la base de dades de la policia va aparèixer que el cotxe estava relacionat amb un incident d'aquest passat mes de gener prop de Puigcerdà. No era el primer cop que els agents s'havien fixat amb el cotxe. Segons detallen els policies ja havien vist el cotxe que s'havia aturat davant d'una patrulla uniformada durant una detenció al carrer Girona poca estona abans.

 

Detectat a França fent fotos a una comissaria

El mateix cotxe, llavors conduït per tres persones també d'origen marroquí que no van poder ser identificades, va ser vist el mes de gener per agents de la Gendarmeria francesa fent fotografies d'una comissaria de la unitat de muntanya que la policia francesa té al poble d'Oceja, a la Catalunya Nord, molt proper a la frontera amb Puigcerdà.

 

Aquell dia agents de la Gendarmeria van anar fins a la comissaria de Puigcerdà per posar en coneixement de la policia catalana aquest fet, tenint en compte que la matrícula del cotxe era espanyola. La nota informativa que es va recollir de la visita dels policies francesos, i al qual ha tingut accés delCamp.cat, ho qualificava de «terrorisme internacional» —el rol que es va donar en primera instància per ser tramitat— i va ser decretat de consulta «restringida» per tal de ser posat en coneixement dels agents d'Informació —divisió de la policia catalana que investiga el terrorisme interior i exterior. 

 

Un home de 20 anys sense antecedents policials

El cotxe que els gendarmes van veure a França i el cotxe que va ser detectat per agents de paisà dels Mossos d'Esquadra a l'exterior de Port Aventura és el mateix tot i que no es pot assegurar que les persones siguin les mateixes.

El titular del vehicle, segons ha comprovat aquest mitjà, és un home de 20 anys de nacionalitat pakistanesa que resideix a Badalona, al castigat barri de Sant Roc. L'home no figura a les fitxes policials ordinàries, ja que no té cap antecedent ni cap requeriment actiu. Com que no ha estat mai ressenyat per la policia, la base de dades no inclou cap fotografia recent.

 

Oberta investigació dels Mossos d'Esquadra

Fonts de la policia catalana han explicat a delCamp.cat que igual com es va fer quan els gendarmes van informar de l'incident de Puigcerdà, s'ha investigat l'home titular del vehicle i no s'ha trobat cap vincle, ara per ara, amb el terrorisme gihadista.

 

Agents de la Divisió d'Informació de la comissaria regional del Camp de Tarragona han resseguit l'home arran de la nota informativa que van escriure els agents de paisà de Salou i han informat als seus superiors, segons ha pogut saber aquest mitjà, que el titular del vehicle no és una persona d'interès policial ni que, pel que es pot saber a hores d'ara, tingui relació amb el terrorisme. És el mateix resultat que va donar la investigació que van fer els agents d'Informació de la regió policial Pirineu quan va ser detectat a Oceja.

 

Sobta, però, que el vehicle hagi estat detectat dos cops en actituds sospitoses davant de punts crítics; una comissaria de la policia francesa a la frontera i en un dels parcs temàtics més importants de l'Estat. La policia catalana no ha confirmat si se seguirà vigilant o investigant al titular del vehicle després d'aquest segon episodi, tot i que fonts no oficials han explicat que el cas l'ha assumit la Divisió d'Informació dels Mossos d'Esquadra.Comentaris

envia el comentari