Catalunya Diari

Un imam radical ofereix una marató de pregàries a Lleida

Els seus seguidors van llogar el pavelló 4 de Fira de Lleida

El xeic algerià Abdalá Azhar Seniqra, considerat al seu país com un «radical», va oferir la setmana passada a Lleida tres dies de pregaria, segons ha avançat aquest dilluns el digital El Confidencial. Tal com explica al mateix diari Fernando Reinares, director del programa sobre terrorisme global del Real Institut Elcano, Abdalá Azhar és un d'aquells «salafistes que fan mal, que generen un caldo de cultiu, del qual, es nodreixen els radicals». Per a la seva rebuda, part dels seus seguidors, van llogar el pavelló 4 de Fira de Lleida on han congregat a centenars de musulmans arribats de diferents indrets de Catalunya, Espanya i, fins i tot, França.

 

No hi ha imatges de l'acte a Lleida perquè seria un «pecat»

Segons El Confidencial, no hi ha imatges de les jornades, ja que es consideraria «pecat». No obstant això, sí que hi va haver una retransmissió en àudio dels sermons. Abdalá Azhar va néixer fa 58 anys a Algèria i s'ha format en gran part a Medina, Aràbia Saudí. Durant la seva estada a Lleida, el xeic va pronunciar successivament sermons en àrab, classes d'exègesis del Corà, va explicar fonaments de la seva doctrina religiosa i va especificar les regles del dejú. Per la seva part, es va habilitar una sala especial per a les dones que van voler escoltar les pregàries del xeic.

 

Finalment, des del digital afirmen que darrerament són diversos els imams que es «passegen» per Catalunya amb l'objectiu de promulgar les seves creences. Enguany la celebració del Ramadà tindrà lloc a mitjans d'aquest mateix mes de maig, fet que ha accelerat la visita de diversos xeics a territoris catalans. Cal recordar, que el Ramadà és una pràctica fortament arrelada entre la comunitat musulmana i que consisteix en mantenir un dejú durant les hores de sol per creences religioses. Enguany, concretament, s'inciarà el 27 de maig i finalitzarà el 25 de juny.Comentaris

envia el comentari