Catalunya Diari

El mar es congela a la Xina i atrapa a centenars de vaixells

Els fets han passat a la costa de la província xinesa de Liaoning, on el 40% del mar d’aquesta zona s’ha congelat. Aquest fenomen és freqüent durant els mesos d’hivern

Imatge del mar congelat a la Xina
Imatge del mar congelat a la Xina | @PDChina

Imatges impressionants les que ens arriben des de la província de Liaoning de la Xina, on les baixes temperatures estan provocant alguns estralls. El més destacat ha estat, sens dubte, la congelació d’una part important del mar de la zona, cosa que ha fet que molts vaixells, centenars, hagin quedat atrapats entre el gel.

En general, les embarcacions que s’han quedat atrapades entre el gel són petites i de pesca, cosa que ha provocat la suspensió de la pesca i la piscicultura a tota aquesta zona. Segons dades del Ministeri de Recursos Naturals de la Xina, més del 40% de la badia d’aquesta província ha quedat congelada per les temperatures extremadament baixes, mentre que les autoritats també ajudaran els pescadors a l’hora de revisar les seves embarcacions per tal de comprovar si es troben en bon estat i que no hagin patit cap dany.

El mar congelat, un fenomen habitual a l’hivern en aquesta zona

Un mar congelat sempre és molt impactant, ja que això és indicatiu que les temperatures són extremadament baixes i tenen la capacitat de glaçar l’aigua salada d’una zona molt extensa. Aquestes imatges són poc comunes a casa nostre, ja que no tenim un clima ni molt menys tan extrem. No obstant, el fenomen es dona a diverses zones del món al llarg de l’hivern. 

Ha estat el cas de Liaoning, aquesta província ubicada a l’extrem nord-est de la Xina i que cada hivern veu com les seves aigües obertes s’acaben congelant. No obstant, això no vol dir que no hi hagi estralls, ja que interromp el dia a dia dels pescadors i obliga a utilitzar en algunes ocasions vaixells trencaglaç, ja que nombroses embarcacions es queden atrapades durant moltes jornades. Hauran de passar uns quants dies encara per tornar a recuperar la vida marítima habitual en aquesta àrea.


Comentaris

envia el comentari