Un total de 13 restaurants de la demarcació de Lleida han estat reconeguts amb la placa de ‘Restaurant Recomanat’ de la Guia Michelin Espanya 2025, un distintiu que valora l’excel·lència en la cuina i el servei. La iniciativa, impulsada per Royal Bliss, forma part d’una acció per posar en relleu els establiments que contribueixen al teixit gastronòmic i turístic del territori.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
Els restaurants distingits es troben repartits per diverses comarques de Lleida. Al Segrià, han estat reconeguts els establiments Kaoma, Ferreruela, Carballeira i Saroa, tots ubicats a la ciutat de Lleida. A la Vall d’Aran, han rebut el distintiu els restaurants Roc’n’Cris (Aubert), El Portalet i Er Occitan (Bossòst), Era Coquèla i Eth Bistro Gastro Espai (Vielha), El Niu (Escunhau) i Es Arraïtzes (Garòs). També han estat distingits El Ventador, a Barruera (Alta Ribagorça), i el Restaurant Benet, a les Borges Blanques (Les Garrigues).
En total, la Guia MICHELIN 2025 ha reconegut 146 establiments de Catalunya, repartits en 81 a Barcelona, 37 a Girona, 16 a Tarragona i 13 a Lleida. A escala estatal, han estat distingits 752 restaurants.
Un distintiu amb valor econòmic, social i turístic
Les plaques, patrocinades per Royal Bliss —la marca de mixers premium— tenen un alt valor simbòlic, ja que identifiquen els establiments amb una proposta gastronòmica i un servei de qualitat. A més, reconeixen el paper clau que exerceixen aquests restaurants com a dinamitzadors econòmics i socials en els seus municipis i comarques.
Amb aquesta iniciativa, que enguany arriba a la seva tercera edició, Royal Bliss reafirma el seu compromís amb el sector de la restauració d’excel·lència i el seu suport a la gastronomia com a motor de desenvolupament i prestigi cultural.