Publiquen la primera base de dades sobre composició nutricional de productes vegetals

Comparteix

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha publicat la Taula de Composició de productes i alternatives vegetals, Veggie Base, la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat espanyol. La base conté 2.790 productes, de 228 marques comercials, les quals s'ha classificat en catorze grups d'aliments ordenats alfabèticament i 60 subgrups.

 

La classificació s'ha elaborat segons la informació tècnica aportada per les diferents empreses i per la recollida a través de l'etiquetatge comercial de l'envàs del producte. La iniciativa s'emmarca en el projecte e-dietètica URV dirigit per la investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia Nancy Babio.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
Imatge de dietistes de la URV

Publica la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat | LleidaDiari.cat

 

Una eina útil que ajudarà els dietistes i nutricionistes

Segons els seus responsables, es tracta d'una eina útil que ajudarà els dietistes i nutricionistes a valorar i planificar la dieta de les persones que optin per l'opció vegetariana o decideixin incloure en la seva alimentació aquests productes o alternatives vegetals. Fins al dia d'avui, només existeix la taula de composició d'aliments i alternatives vegetals a Gran Bretanya, la qual va ser creada l'any 2002 amb 1.249 productes -aliments processats i plats precuinats llestos per consumir.

 

La nova base està informatitzada i disponible en forma lliure i gratuïta. A més, a través de Publicacions URV es podrà adquirir en format físic i electrònic el document. Segons l'estudi 'The Green Revolution' la prevalença actual de la població espanyola que opta per una dieta vegetariana s'ha incrementat en els últims anys fins al 13% i són cinc milions de persones les que ja segueixen aquest patró alimentari. Així mateix, el volum de vendes de productes vegetals a l'estat espanyol també ha augmentat un 20% en els últims dos anys.

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Sin categorizar

Publiquen la primera base de dades sobre composició nutricional de productes vegetals

Comparteix

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha publicat la Taula de Composició de productes i alternatives vegetals, Veggie Base, la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat espanyol. La base conté 2.790 productes, de 228 marques comercials, les quals s'ha classificat en catorze grups d'aliments ordenats alfabèticament i 60 subgrups.

 

La classificació s'ha elaborat segons la informació tècnica aportada per les diferents empreses i per la recollida a través de l'etiquetatge comercial de l'envàs del producte. La iniciativa s'emmarca en el projecte e-dietètica URV dirigit per la investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia Nancy Babio.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
Imatge de dietistes de la URV

Publica la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat | LleidaDiari.cat

 

Una eina útil que ajudarà els dietistes i nutricionistes

Segons els seus responsables, es tracta d'una eina útil que ajudarà els dietistes i nutricionistes a valorar i planificar la dieta de les persones que optin per l'opció vegetariana o decideixin incloure en la seva alimentació aquests productes o alternatives vegetals. Fins al dia d'avui, només existeix la taula de composició d'aliments i alternatives vegetals a Gran Bretanya, la qual va ser creada l'any 2002 amb 1.249 productes -aliments processats i plats precuinats llestos per consumir.

 

La nova base està informatitzada i disponible en forma lliure i gratuïta. A més, a través de Publicacions URV es podrà adquirir en format físic i electrònic el document. Segons l'estudi 'The Green Revolution' la prevalença actual de la població espanyola que opta per una dieta vegetariana s'ha incrementat en els últims anys fins al 13% i són cinc milions de persones les que ja segueixen aquest patró alimentari. Així mateix, el volum de vendes de productes vegetals a l'estat espanyol també ha augmentat un 20% en els últims dos anys.

Les dones tenen millor rendiment acadèmic que els homes a les carreres de ciències
La ciutat catalana que posa en marxa un xat de suport emocional per a joves

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.